Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα Κ.Ε.Σ. τη Δευτέρα 01/12

Αυτές τις μέρες, μεγάλη κουβέντα γίνεται για την ισοτίμηση του πτυχίου μας με τα Κ.Ε.Σ., την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα τελευταία, την αναβάθμιση του πτυχίου μας σε master. Όλοι μας καλούμαστε να σκεφτούμε λύσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση και τι μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο δυστυχώς δεν έχει λάβει χώρα ένας διάλογος σχετικά με το θέμα των Κ.Ε.Σ. καθώς κανονικά η ανάλυση της κατάστασης πρέπει να προηγείται των αποφάσεων σχετικά με αυτή.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, αποφασίσαμε να συντονίσουμε τη Δευτέρα μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με το κυρίαρχο θέμα της φοιτητικής επικαιρότητας προκειμένου να εξεταστεί τι ισχύει τώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τι αναφέρει η κοινοτική οδηγία και η κείμενη νομοθεσία, κατά πόσο έχει ισχύ πάνω στο ελληνικό Σύνταγμα και επί της ουσίας σε τι θα μας επηρεάσουν ως αυριανούς εργαζομένους και πολίτες και με ποιο τρόπο.

Στόχος δεν είναι τόσο η διαμόρφωση μίας θέσης σχετικά με το θέμα, αλλά να τεθούν επί τάπητος όλα εκείνα τα στοιχεία που το συνθέτουν, προκειμένου να διαμορφωθεί μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και πλήρης παρουσίαση των πραγμάτων που να επιτρέψει στον καθένα από μας να κρίνει τι είναι το σωστότερο να γίνει λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους.

Καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν να στηρίξουν το εγχείρημα με την παρουσία τους και τις σκέψεις τους.

Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί αργότερα, έτσι ώστε να καθοριστεί πότε βολεύει τους περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: